sunnuntai 8. syyskuuta 2013

44h myöhemmin


Vihdoinkin perillä! Matkamme sujui hyvin ja ongelmitta. Lähdimme klo 8.00 Suomen aikaa kohti Milanoa. Matkalla Helsingistä Milanoon lensimme omien päätelmiemme mukaan Alppien yli ja maisemat olivat todella hienot!



Milanossa vaihtoaika oli aika lyhyt, mutta ehdimme maistamaan Italialaista pitsaa, nam ! 



Milanosta matkamme jatkui kohti Hong Kongia. 8h jälkeen lentokoneessa istuminen alkoi todenteolla uuvuttamaan ja teki mieli mennä nukkumaan lentokoneen lattialle, heh. Suunnitelmamme nukkua yö lentokoneessa ei aivan toteutunut - saimme nukuttua vain parin tunnin yöunet! Onneksi koneessa oli mainio valikoima erilaisia leffoja ja musiikkia niin matka sujui kuitenkin kohtuullisen kivuttomasti. Loppupäässä lentoa meille iski epätodellinen olo: olimme matkalla kohti Hong Kongia ja söimme kiinalaista perinneruokaa (alla kuva). Ruoka oli vähintäänkin mielenkiintoista. Maistui riisipuuron ja katkarapujen sekoitukselta...








Perillä Hong Kongissa meille valkeni, että kiinalaiset eivät syö kiinalaista ruokaa.... tai ainakaan sellaista minkälaiseksi olemme sitä luulleet. Lähinnä löysimme pikaruokaketjuja, joissa tarjoiltiin kaiken maailman nuudelikeittoja höystettynä makkaroilla ja katkaravuilla. Kaikista paras oli nakki, jonka sisällä oli kananluu... Vaihtoaikamme Hong Kongissa oli 14h, joten päätimme lähteä käymään Hong Kongin keskustassa. Lentoasemalta lähti kätevästi juna suoraan keskustaan. Lippu oli vain kymmenen euroa meno-paluu. Hong Kongin keskusta oli ihan nätti, haju oli kuitenkin kuin pilaantunut biojäteastia : D Paluumatkalla olisi kuitenkin kiva palata shoppailemaan sinne! Hirveän kattavaa kuvaa Hong Kongista emme tässä ajassa tietenkään ehtineet saada.




Vihdoin alkoi viimeinen rutistus kohti Cairnsia ( matkan kesto 12h).  Matka meni nopeasti, koska aloimme olla jo niin väsyneitä. Perille saavuimme klo 11.30 Cairnsin aikaa. Vastaan tuli merituuli, lämmin ilma ja palmut. Tästä seikkailu voi alkaa!



1 kommentti: