sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Cairns and the fucking birds

Matkamme on kestänyt nyt tasan kaksi viikkoa. Tänä kahtena viikkona on tapahtunut niin paljon kaikenlaista, että tuntuu siltä kuin olisimme olleet täällä jo pidemmän aikaa! Olemme käyneet sademetsissä, great barrier reefillä, tavanneet mukavia ihmisiä useasta eri maasta, polttaneet itsemme auringossa... Hieman olemme myös lomafiiliksemme ohessa hoitaneet käytännön asioita: avasimme aussipankkitilin, haimme tax file numberia ja hankimme australian puhelinnumeron.

Ensimmäisellä viikollamme teimme kaksi retkeä sademetsille, toisen Kurandaan ja toisen Cape Tripulationille. Kuranda on pieni kylä sademetsien keskellä. Sinne matkasimme skyrailillä, eli gondolihissillä, joka menee sademetsien yli.







Maisemat olivat upeat! Yritimme kovasti etsiä apinoita ja koalia, mutta turhaan.. : D Kurandaan päästyämme menimme lounaalle ja kovasti hehkutetulle kurandan markkinoille. Nämä markkinat oli kuitenkin mielestämme aika..laimeat..  Markkinat olivat kohtalaisen pienet ja siellä vallitsi kunnon hippitunnelma!:D Takaisin Cairnsiin matkasimme maisemajunalla. Tältä reissulta tuli otettuakin paljon paljon kuvia! 




Toisen retkemmesademetsille suuntautui Cape Tripulationille. Vuokrasimme auton yhdessä saksalaisten tyttöjen kanssa ja kiertelimme sademetsiä ja upeita rantoja. Cape Tripulationille oli muutaman tunnin ajomatka. Kävimme myös matkan varrella Port Douglasissa, joka oli ihana pienilomakaupunki.

Ajomatkalla oli todella upeat maisemat! Välillä tuli sellainen olo kuin olisi maalausta katsellut auton ikkunasta.


Pysähdyimme aamukahville Port Douglasiin ja kävimme ottamassa muutamat upeat kuvat! 




Matkamme jatkui kohti Cape Tripulationia. Tänne ajoi noin kaksi tuntia Cairnsista. Ensimmäiseksi menimme tekemään pienen kävelyretken sademetsille.




Kyllä ihminen tuntee itsensä pieneksi noiden valtavien puiden juurella ! Hieman myös pelotti, että törmäämmeköhän hämähäkkeihin tai käärmeeseen.

Ja vielä muutama upea ranta.







Aivan upeita rantoja koko päivä täynnä!:) Valitettavasti rannoilla ei voinut uida, koska siellä oli krokotiili- ja meduusavaara. Ei kyllä nähty yhtäkään krokoa, höh! Sen sijaan cassowary meinas juosta automme alle! Oli tosi värikäs ja iso lintu! :)

Viimeisenä päivänä Cairnsissa teimme retken great barrier reefille. Teimme päiväretken, johon kuului sukellus sekä snorklausta. Paikan päällä bookasimme vielätoisen sukelluksen.

Aluksi sukellus oli hankalaa, sillä hengittäminen tapahtuu ainoastaan suun kautta. Myös laitteisiin luottaminen oli vaikeaa. Alkuvaikeuksien jälkeen sukellus oli upeaa! Kuin olisi ollut unessa. Kun katsoi 10 metrin syvyydessä ylöspäin ja näki 'korallivuoren', värikkäät kalat ja meren pinnan, tunsi olevansa aivan erilaisessa maailmassa. Korallit olivat värikkäitä ja kauniita.  Näinmme myös kilpikonnan ihan metrin etäisyydeltä. Kilpikonna söi sukellusohjaajamme kädestä ja saimme seurata sitä vierestä. Näimme myös hain (sen onneksi kaukaa), siistiä! Voimme laittaa kuvia myöhemmin, kunhan olemme saaneet siirrettyä suvkelluskuvat koneelle.

Itse Cairns oli mukava pikku kaupunki täynnä backpackereita. Backpackereitä näkyi katukuvassa enemmän kuuin itse paikallisia. Cairnsin erikoisuutena oli myös todella äänekkäät linnut. Linnut pitivät sellaista mekkalaa, että välillä tunsi olevansa lintuhäkissä. Lintuja oli myös monen kokoisia ja näköisiä. Osa niistä oli pelottavia... Ne tekivät syöksylentoja ja osa niistä käveli maassa niin, että melkein meinasi tallata osan niistä.  Linnuista tulikin sisäpiirijuttumme. Viimeistään silloin, kun Kirsi kysyi saksalaiselta tytöltä: 'what's wrong with the birds?" Ja vastaukseksi saimme: " they are bats!" : D joo-oo... Olivat niin isoja, että ei käynyt mielessäkään... Outojen lintujen lisäksi siis myös lepakoita.

Kaksi viikkoa Cairnsissa oli kyllä tarpeeksi, sillä paikka oli turistirysä.. Lomapaikkana kuitenkin aivan ihana :) Alla Cairnsin lagooni, jolla yleensä ihmiset hengaavat.




Sopeutuminen hostellielämään on vienyt oman aikansa ja sopeutuminen taitaa edelleenkin jatkua... Oma sänky ja suihku houkuttaisi. Nopeaa nettiä on ikävä.. : D No joo, eipä tänne olla tultu netissä roikkumaan. Ehkä yritämme Brisbanessa asettua hetkeksi yhteen paikkaan ja löytää vaikka jonkun vuokra-asunnon. Alla ensimmäisen aamumme aamupala. Ei ole ihan tavanomainen backpackerin aamupala, heh..



Nyt olemme matkalla Townsvilleen ja päätimme, että nyt pitäisi alkaa miettimään myös töidenkin hakemista yms.

Australialaiset käyttävät muuten joka paikassa hokemaa "no worries"! He viljelevät tätä lausetta puheessaan jatkuvasti. Täytyy kyllä myöntää, että helppo ymmärtää, miksi australialaiset hokevat 'ei huolta', koska mitäpä näin upeassa paikassa ehtisi murehtimaan!



1 kommentti: