torstai 28. marraskuuta 2013

Noosa ja Australian Zoo

Rainbow Beachin jälkeen matkamme jatkui Noosaan. Noosassa yövyimme kahden hengen huoneessa, koska saimme sen edullisesti sveitsiläispariskunnalta, joka oli varannut huoneen, mutta menikin sukulaisilleen yötä. Tutustuimme heihin Rainbow Beachin hostellissa. Selvisi, että kyseinen sveitsiläisjätkä on ollut vaihdossa Turun kauppakorkeakoulussa! Miten pieni maailma onkaan?!

Pienestä maailmasta puheen ollen... Meille on sattunut useampaan otteeseen hassuja kohtaamisia... Olemme muun muassa tavanneet Tampereen yliopistolla taloustieteitä opiskelleen tytön Townsvillessä; Brisbanen baarissa tapasimme virolaisen portsarin, jolla on ollut baari Hervannassa; suomalaistuttavamme Surfferissa tapasi baarissa aussin, jonka kaveri työskentelee Turun aussibaarissa.. Suomalaistuttavamme tiesi kyseisen henkilön Turusta. Tapasimme myös Surfferin baarissa aussin, jonka vanhemmat ovat Nivalasta, mistä meidän vanhempamme ovat kotoisin... Jätkä ei silti osannut sanoa suomeksi paljon muuta kuin: "hyvää huomenta", "kiitos" ja "poppaa". :D Yllättävän paljon olemme tavanneet muutenkin suomalaisia tai ihmisiä, jotka tuntevat suomalaisia... Outoa...

Mutta sitten takaisin Noosaan... Noosa on nätti, pieni lomakylä, joka koostuu eri alueista, kuten Noosa Heads ja Noosa Village. Noosa Headsissa on beach, Noosa National Park ja kauppoja... Meidän hostellimme oli Noosa Villagessa, joka oli mukavan rauhallinen alue, joskin vähän kauempana "keskustasta" eli Noosa Headsista. Hostellimme oli lähellä Noosa Riveriä, missä on mukava kajakoida tai vetää veneellä. Itse sai,me hostellissamme kajakoida ilmaiseksi.. Joten teimmekin melontaretken joella, mikä oli ihanaa! Erityisesti upeaa melomisessa oli se, että meloimme kunnes aurinko laski.. Näky oli upea... Harmiksemme meillä ei ollut kameraa mukana!!! Nejjjjj!!

Yhtenä päivänä Noosassa vierailimme Noosa National Parkissa. Luonnonpuistopolku alkaa beachin vierestä ja puistossa on useita reittejä, joita voi käydä kävelemässä. Osa reiteistä on metsäreittejä ja lisäksi on mahdollista kävellä rannikkoreittiä. Me valitsimme rannikkoreitin, joka olikin täynnä upeita maisemia! Tältä kävelyltä otimmekin paljon kuvia. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille, jotka poikkeavat Noosassa.








Noosassa ollessamme kävimme päiväretken Australian Zoossa, joka on edesmenneen krokotiilimiehen, Steve Irvinin perustama eläintarha.



Eläintarhassa näimme VIIMEIN krokotiileja, kenguruita, koaloja, tasmanian tuholaisen, vombatin, käärmeitä ja monia muita otuksia. Kenguja/vallabeja sai käydä vapaasti syöttämässä ja silittämässä aitauksen sisällä. Intouduimmekin poseeraamaan kengujen kanssa oikein urakalla. Alla on satoa upeista taiteellisista otoksistamme. :D





Koalaa sai silittää ilmaiseksi. Koala tuoksui YLLÄTTÄEN eukalyptukselle. Kuvan ottaminen koala sylissä olisi ollut 25 dollaria, joten ajattelimme, että pelkkä silittely riittää meille. :) Silittelimme myös käärmettä ja alligaattoria. Hihi. Näimme eläintarhassa wildlifeshown, joka esitetään aamupäivästä. Showssa on pääasiassa lintuja ja krokotiilin ruokintaa. Zoossa on myös muita esityksiä päivän mittaan, joista näimme muun muassa krokotiilishown, jossa selitetään enemmän krokotiileista.




Vinkkinä muuten ihmisille, että lippu Zoohon on paljon halvempi, jos sinulla on näyttää jokin opiskelijakortin/todistuksen kaltainen.. Vaikka kyseessä olisi suomalainen/vanhentunut kortti, alennuksen luultavasti saa, koska Australiassa alennus annetaan aika kevyesti millä tahansa kortilla. Tämä opiskelija-alennus systeemi toimii myös useita muita retkiä ostettaessa, joten ota Suomesta mukaan opiskelijakortti, vaikka se olisi lukiolaiskortti tai vanhentunut opiskelijakortti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti