perjantai 29. marraskuuta 2013

Takaisin sivistyksen pariin: Tervetuloa Brisbaneen!

Cairns, Townsville, Hervey Bay pieniä kaupunkeja... Tai sitten Airlie, Rainbow, Noosa lomakyliä... Ihania, rentouttavia paikkoja täynnä paratiisimaisemia... Mutta koko aikanamme Australiassa ennen Brisbanea emme ole olleet juurikaan isommassa kaupungissa, jossa on kerrostaloja, ostoskeskuksia tai paljon ihmisiä... Voitte siis kenties kuvitella, miltä tuntuu tulla Fraser Islandin metsistä oikeaan kaupunkiin?! Olo oli kuin Tarzanilla kaupungissa. xD Katselimme ylöspäin korkeuksiin nousevia rakennuksia ja ihmettelimme vaatekauppoja. Hah! Brisbanehan ei siis ole oikeasti mitenkään suuri kaupunki, mutta aluksi se tuntui siltä, koska kontrasti edellisiin kaupunkeihin ja kyliin oli sen verran suuri! Vitsailimmekin saapuneemme vihdoin sivistyksen pariin... :D




Ensimmäinen ilta Brisbanessa oli mahtava. Valaistut rakennukset, pinkki casino, maailmanpyörä pimeässä joen varressa olivat upea näky. Seuraavana päivänä laguunilla hengailu oli ihanaa...






Tapasimme Brisbanessa suomalaisjätkän, jonka olimme tavanneet aikaisemmin Cairnsissa ja hänen kauttaan tutustuimme suomalaistyttöön, jonka kanssa meistä tuli samantien ylimmät ystävykset... Voi kun olisimme aavistaneetkaan, mitä tulemme yhdessä kokemaan tuon kahden viikon aikana Brisbanessa! :D Päällimmäisenä tulee mieleen ilta drag queen bingossa... Hah! Upea uusi harrastuksemme. 

Aluksi ihmettelimme, miksi Brisbanesta yleensä puhutaan sillä mielialalla, että sinne ei kannata mennä. Brisbane on viihtyisä kaupunki, jossa on paljon ruokapaikkoja ja kahviloita, lagoon ja botanical gardens... Brisbane olisi varmaan mukava kaupunki asua, jos siellä olisi töitä.. Yksi iso asia, mikä sieltä kuitenkin puuttui oli meri ja beach. Viikon jälkeen aloimmekin kaipaamaan meren rantaa ja luontoa. Brisbane onkin hyvä vierailun kohde 2-3 päiväksi, mutta loppujen lopuksi se on "vain kaupunki"... Kuten moni täällä sanoo, jos heiltä kyselee, millainen Brisbane on. Moni sanoo, että Brisbanessa on hyvä yöelämä, mutta itse emme sellaista kyllä valitettavasti löytäneet... Ilmeisesti Fortitude Valley on paikka, jonne mennä etsimään hyviä baareja... Mutta meillä ei kai ollut vain tuuria asian suhteen.






Silti meillä oli kyllä mahtavia hetkiä Brisbanessa! Kiitos mahtavien ihmisten! Asuimme koko ajan hostellissa nimeltä Somewhere to stay. Hostelli oli halvin hostelli ja siltä näyttikin. Joka tapauksessa tykkäsimme hostellista: se oli kotoisa, ihmiset tunsivat toisensa ja kaikki olivat isoa perhettä keskenään. Hassua! :)





Aikaamme kulutimme myös kirjastossa töitä etsien, mutta ei kuitenkaan tärpännyt... No okei.. Emme ehkä yrittäneet tarpeeksi... Aurinko oli jo tässä vaiheessa pehmentänyt päämme ja hauskaa tekemistä oli liikaa.

Hmm... Mitäs muuta Brisbanesta voi kirjoittaa...? Nyt kun miettii... Emme oikeastaan harrastaneet mitään erikoisempia aktiviteetteja siellä. Kai syy siihen, miksi olimme siellä niin pitkään kuin kaksi viikkoa oli lähinnä ihmiset, joiden kanssa tuli vietettyä päättömän hauskoja hetkiä. Kahden viikon jälkeen päätimme kuitenkin jatkaa Surffers Paradiseen, koska mittamme alkoi täyttyä ja muutkin reissaajat jatkoivat matkaansa. Jätimme haikeat jäähyväiset suomalaistytölle Brisbanessa ja suunnittelimme kuitenkin tapaavamme joulun alla Sydneyssä uudestaan! Can't wait for that! <3 

Surfferista meillä ei juuri ollut käsitystä etukäteen... Ei suunnitelmia siitä, kuinka kauan haluaisimme siellä olla... Ainoa tavoite oli tavata eräs suomalaistyttö, joka asuu siellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti