lauantai 11. tammikuuta 2014

Great Ocean Road

Kaikki olivat kehuneet Great Ocean Roadia, joten halusimme jatkaa matkaa vielä Melbourneen ja ajaa Great Ocean Roadin. Vuokrasimme campervanin yhdessä kahden hollantilaisen kanssa ja yhden saksalaisen. Matkaseuran löytäminen oli kohtalaisen helppoa, kiitos Gumtreen! Tämä oli hyvä tapa jakaa matkakustannukset ja tavata uusia tuttavuuksia. 

Tapasimme matkaseuralaisemme ensimmäistä kertaa edellisenä iltana ennen matkalle lähtöä. Tulimme kaikki onneksi hyvin juttuun ja olimme innoissamme neljän päivän seikkailustamme. Suunnittelimme ajavamme Great Ocean Roadia aina Port Campbeliin saakka, jatkaa sieltä matkaa sisämaahan Grampiansin luonnonpuistoon ja sieltä takaisin Melbourneen. 

Olimme vuokranneet automme Peterpanin kautta Jucystä. Automme olikin niin cool ja luksus, että se oli ennemminkin renkaiden päällä oleva talo kuin campervan. Meillä oli keittiö, dvd-soitin, jääkaappi... ja camperiin mahtui nukkumaan kahteen kerrokseen! Saimmekin kateellisia katseita osaksemme leirintäalueilla matkamme aikana. Hah... Olihan se hieman kalliimpi auto, mutta kustannukset jaettuna viidelle ihmiselle eivät kuitenkaan olleet kovinkaan suuret loppujen lopuksi. :D

Ensimmäisenä päivänämme haimme auton Jucystä ja kävimme ostamassa järjettömän määrän ruokaa. Sitten ei kun vain matkaan! Ajoimme kohtalaisen lyhyen pätkän ensimmäisenä päivänä ja pysähdyimme yöksi Lorneen. Kaikki keskustan leirintäalueet olivat täynnä, mutta löysimme kuitenkin pienen ajomatkan päästä ilmaisen leirintäalueen. Jee! Tämäkin alue oli aivan täynnä, mutta ihana, aikaansaava hollantilaisjätkämme kävi koputtelemassa muutamien autojen ikkunaan ja pyysi heitä siirtämään autojaan fiksummin, jotta saimme meidän automme mahtumaan alueelle, haha! Mikäs siinä! Leirintäalueella yllätyimme toden teolla, sillä viereisessä autossa oli saksalainen tyttö, jonka olimme tavanneet aikaisemmin Rainbow Beachilla. On se Australia iso maa! :D Alla on kuvia ensimmäisestä päivästämme.

Matkaseuralaisemme

Kuuluisa surffibeach matkan varrella


Pojat surffibeachilla

Magee campperimme

Great Ocean Road -kyltti

Tavaran paljoutta, voih!

Menossa nukkumaan ensimmäisenä yönä - kylmä!
Seuraava päivä - niinkuin kaikki muutkin päivät - alkoivat pannukakuilla. Nams. Saksalaispojumme otti pannukakkujen paistamisen omaksi tehtäväkseen... :) Lähdimme kohtalaisen myöhään vasta liikkeelle. Ajoimme seuraavana päivänä Lornesta Port Campbelliin. Tänä päivänä viimeistään kävi selväksi, että hollantilaisjätkämme on hulluna valokuvaukseen. Hän halusi pysähtyä kirjaimellisesti kymmenen minuutin välein! Tämä aiheuttikin hiukan erimielisyyksiä porukassamme... Minusta se oli vain hauskaa... Kunhan ehtisimme vain tehdä tällä vauhdilla koko reitin, minkä olemme suunnitelleet! :D 

Kaiken kaikkiaan Great Ocean Road oli aivan mieletön! Tie meni miltein kokoajan meren viertä ja maisemat olivat niin upeat. Olisimme voineet ottaa kuvan mistä tahansa, ja se olisi ollut upea! Maisema aihetti hetkittäisiä huokaisuja ja sydämmen pamppailua. Niin upeaa! Onneksi emme jättäneet tätä reissua väliin! Päätimme matkamme kahdelletoista apostolille, joka on GOR:in tunnetuin nähtävyys. Tapasimme leirintäalueella saksalaisen pariskunnan ja etsimme heidän kanssaan paikan, jossa voimme kaikki yhdessä yöpyä. Ennen leiriytymistä kävimme ihailemassa auringon laskua kallioilla meren rannalla. Tämä näky oli kenties upein osuus koko Great Ocean Roadista! Joimme oluen katsellen auringon laskua ja nappasimme kuvia kallioilla.

Auringon laskeuduttua päätimme etsiä syrjäisen alueen, jossa nukkua ilmaiseksi, koska emme löytäneet ilmaista leirintäaluetta. Veimme automme niin kauas pellolle, ettei poliisi huomaa meitä. Australiassa on tosiaan kiellettyä nukkua autossa. Alla on kuvia päivästämme ja illastamme.





12 Apostolia


Ihana beach!


Saksalainen coolina ja innokas hollantilaiskuvaaja





Great Ocean Road

Koala!


Auringon laskua



Hyvää yötä! Huoma

Kolmannen päivämme aloitimme menemällä London Bridgelle. Aamu alkoi ihanasti, sillä jo aamusta oli niin ihanan lämmin. Tervehdys aurinko! Meillä alkoikin jo olla ikävä! Tähän asti oli ollut viileämpää, mutta tämä päivä oli todellakin KUUMA! Ihanaa :) Tämän jälkeen jatkoimme matkaamme kohti Grampiansin luonnonpuistoa. Kävimme katsomassa vesiputouksen ja yhden lookoutin. Vesiputouksilla Katja ja pojat päättivät käydä ilmaisessa suihkussa. ;) Tämän jälkeen menimme Grampiansin leirintäalueelle, jossa tapasimmekin kivoja ihmisia ja vietimme heidän kanssaan aikaa leiritulen ympärillä.

London Bridge












Viimeisenä aamuna lähdimme kohti Melbournea. Pysähdyimme matkalla maistelemaan viinitilalle viinejä ja Ballarattaan lounaalle. Sitten tajusimmekin, että meillä on todellakin kiire, että ehdimme palauttamaan auton ajoissa! Kaasu pohjassa ajoimme Melbourneen kuunnellen ainoata cd levyämme, jossa oli vain 5 biisiä, haha! Sand tuli varmasti kaikille tutuksi reissun aikana! Vihdoin saavuimme takaisin Melbourneen ja olimme vain hiukan myöhässä. Reissu oli todellakin onnistunut! 



 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti