perjantai 10. tammikuuta 2014

Melbourne & The Ring Of Fire

Päätimme bookata Melbournesta halvimman hostellin (Coffee Palace Backpackers). Aluksi ystävämme Milja menikin tiedustelemaan paikan päälle, onko halvimpia huoneita enää vapaana. Valitettavasti heillä ei ollut. Huomasimme kuitenkin, että hostels.com -sivuston kautta saamme vielä halvimpia huoneita varattua - huomaa, että olemme tässä vaiheessa viettäneet jo useita kuukausia hostelleissa ja olemme oppineet kaiken maailman keinot, miten saa nukuttua mahdollisimman halvasti. Niinpä varasimme halvimman huoneen sivuston kautta. Tiesimme, ettei huoneita ole enää vapaana, joten saamme halvimmalla hinnalla todennäköisesti paremman huoneen. Ja niinhän siinä sitten loppujen lopuksi kävikin :D Respan mies ei ollut ihan yhtä innoissaan meidän kikasta, kuin me itse, hups. Saimme paheksuvia katseita osaksemme...

Neljän päivän telttailun jälkeen, tuntui ihanalta olla taas lämpimässä hostellissa! Silti täytyy todeta, että hostelli oli kyllä yksi pahimmista läävistä, missä olemme olleet. Haju oli unohtumaton ja seinissä reikiä ja mitä kaikkea... Onneksi saimme hetken kuluttua paremman huoneen kikkamme ansiosta, ja tämä huone olikin huomattavasti paremmassa kunnossa... Jos ei oteta huomioon suihkun 'kattoikkunaa'. Lue: reikä katossa, josta näkee taivaalle, kun olet suihkussa.

Kyseisessä hostellissa oli kuitenkin aivan ihania ihmisiä! Olemmekin miettineet, että tapaamme parhaimmat ihmiset aina niissä hostelleissa, jotka ovat kauheassa kunnossa... mistä lie johtuukin... Tutustuimmekin jo heti ensimmäisenä päivänä aivan ihanaan saksalaispoikaan, joka oli samassa huoneessa kanssamme. Myöhemmin tapasimme kaksi brittipoikaa ja saksalaistytön. Näiden kanssa vietimmekin paljon aikaa Melbournessa, ja meillä on heitä jo kova ikävä! Lähinnä vietimme aikaa hostellilla pelaten the Ring of fire -juomapeliä. Vietimme siis suurimman osan Melbourne-ajastamme hostellissamme. Lähinnä siksi, että ulkona oli niin pirun kylmä, ettei sinne houkuttanut mennä. Meillä oli kuitenkin niin hauskaa hostellilla, että tekisi mieli mennä sinne takaisin vaikka samantien. :D Suunnittelimmekin tapaavamme toisemme jälleen tänä vuonna Octoberfesteillä Munchenissä, sillä saksalainen tyttö ja poika asustavat siellä!

Aluksi vietimme Melbournessa kaksi päivää. Näiden päivien aikana suunnittelimme Great Ocean Roadia. Kävimme vuokraamassa auton ja laitoimme Gumtreehen ilmoituksen, että etsimme matkaseuraa. Matkaseuran hakeminen oli aivan liiankin helppoa. Vastauksia tuli niin paljon, että saimme valita, kenen kanssa haluamme matkaa taittaa! Auton vuokraaminen osottautui kuitenkin hieman vaikeaksi, sillä seuraavaksi viikoksi oli luvattu hyvää säätä ja oli muutenkin sesonkiaikaa, joten melkein kaikki autot olivat varattuja! Onneksi saimme Peterpanin kautta hommattua Jucy-campervanin, joka oli todella todella hyvä! Monet nauroivatkin, että meillä on kunnon luksus campervan... :D Maksoimme kuitenkin loppujen lopuksi vain 220 dollaria Great Ocean Roadista sisältäen auton vuokran, bensat, ruuat, juomat... kaiken... ei paha!

Kun palasimme takaisin Great Ocean Roadilta, viivyimme Melbournessa vielä kaksi päivää. Silloin ehdimme kierrellä Melbournen keskustaa paremmin. Keskusta näyttikin itseasiassa tosi kivalta! Pieniä kahviloita ja putiikkeja oli tosi paljon, ja muutenkin kaupunki vaikutti eläväiseltä ja kotoisalta!

Kaikki ovat kehuneet Melbournea tosi paljon. Tykkäsimme kyllä Melbournesta ja siellä olisi varmasti tosi mukava asua ja elää kauemmin. Meille sää on kuitenkin niin tärkeä tekijä, että Melbournessa oli aivan liian kylmä! :D Sää Melbournessa on muutenkin ihan hullu. Monet sanovatkin, että Melbournessa voi saman päivän aikana kokea kaikki vuodenajat... Aurinko paistaa ja on lämmin, mutta aivan yhtäkkiä alkaakin satamaan vettä ja tuulemaan ja mitä kaikkea! Huonon sään takia emme siis olisi jämähtäneet Melbourneen kuitenkaan kauemmaksi aikaa...

Kuvat kertovat eniten meidän Melbourne-ajasta, sillä tajusimme, ettei meillä ole yhtäkään kuvaa itse Melbournesta. Ainoastaan meidän iltamista ja ihanista ihmisista, hahah.

Viimeinen päivä Australiassa

Että tällaista.. hylkeet!



The Ring Of Fire









Et ole oikea Backpacker, jollet ole testannut tätä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti