lauantai 4. tammikuuta 2014

Loput East Coastista - matkalla kohti Melbournea

Uuden vuoden jälkeen päätimme tehdä viikon reissun Melbourneen, jotta pääsemme ajamaan kuuluisan, paljon kehutun Great Ocean Roadin. päätimme etsiä Gumtreestä kyydin Melbourneen yhdessä suomalaisen ystävämme kanssa. Loysimmekin australialaisen miehen, joka oli matkaamassa yhdessä Hong Kongilaisen tyton kanssa Melbourneen. Hän lupasi kyydittää meidätkin siinä samassa Melbourneen, jos vaan maksamme hänelle bensat. Näin säästimme paljon rahaa matkustuskuluissa. Samalla pääsimme näkemään loputkin Australian East Coastista, sillä aussimies halusi ajaa Sydney-Melbourne välin 4 päivässä rannikkoa pitkin ja pysähdellä katsomaan parhaat nähtävyydet. Tätä reittiä kutsutaan Sydney-Melbourne Coastal Driveksi.

Hrrrrr! Ensimmäinen fiiliksemme, kun astuimme autosta ulos ensimmäiselle pysähdyspaikalle. Emme enää muistaneet, miltä tuntuu, kun on kylmä! Olo oli, kuin olisimme saapuneet Suomen syksyyn. Asteita oli 15-18, tuuli oli armottoman kylmä ja vettä satoi. Hetken suunnittelimme ottavamme ensimmäisen lentokoneen kohti pohjoista ja aurinkoisia beacheja, haha. Mietityttää, miten oikein tulemme pärjäämään, kun tulemme takaisin Suomen talveen... Emme halua jättää aurinkoa tänne! Katja totesikin, että voisi mennä naimisiin auringon kanssa.


Matkamme alkoi hieman huvittavasti... Aussikuskimme ei ollut täysin sitä, mitä olimme kuvitelleet, hah. Pieni väärinkäsitys facebookin ansiosta. :D Mutta mies oli luotettavan oloinen, joten päätimme lähteä matkaan hänen ja aivan ihanan Hong Kongilaisen tytön kanssa. Olimme innoissamme uudesta road trip -seikkailustamme!

Ensimmäisenä päivänämme ajoimme Sydneystä Batemans Bayhyn. Ajoimme aamu yhdeksästä ilta seitsemään kaikkine pysähdyksineen. Pysähdyimme kuitenkin useaan otteeseen ihastelemaan maisemia matkan varrella. Nauroimmekin, että olemme valmiiksi suunnitellulla matkalla ja meillä on vielä oma paikallinen matkaopas mukana. Aussimies nimittäin tiesi kaikki paikat ja selitti meille infoa eri paikoista.











Päivän päätteeksi menimme kuskimme kaverin loma-asunnolle yöksi. Ilmainen yö - mikä ettei! :) Aamulla herätessä sää oli kuin Suomessa syksyllä. Värisimme kylmyydestä villasukat jalassa ja ulkona satoi vain vettä. Koko päivän satoi vettä... Noh... Kävimme silti katsomassa muutamat biitsit. Hetkittäin olimme niin vihaisia kylmyydestä ja märistä vaatteista... Ei se ihme, jos Suomessa masentuu syksyllä ja talvella... Tältäkö se kylmyys tuntuikin..?











Pysähdyimme lounaalle Merimbulaan. Aivan ihana pikkukylä, ja sitäkin upeampi ranta! Aurinkokin vieraili hetken aikaa. Olimme suunnitelleet snorklaavamme täällä, mutta vesisateen vuoksi jatkoimme matkaa. Lähdimme etsimään leirintäaluetta Edenistä. Olimme ostaneet edellisenä päivänä teltan, sillä halusimme säästää yökustannuksissa. Telttapaikka maksoi kuitenkin 60-90 dollaria - mitä ihmettä?! Olimme kuvitelleet saavamme sen noin 20 dollarilla. Hinnat olivat kesälomien takia nousseet taivaisiin! Onneksi oma matkaoppaamme tiesi kuitenkin leirintäalueen Mallacotassa, johon 'pääsi' ilmaiseksi nukkumaan. Hah, käytimme tietenkin tämän vinkin hyödyksi ja pimeän tullen pystytimme teltan leirintäalueelle kaikessa hiljaisuudessa. Varhain aamulla hiivimme vähin äänin pois leirintäalueelta. En ole ikinä nähnyt yhtä tehokasta teltan purkamista kuudelta aamulla. Ennen tätä kamalaa tihutyötämme vietimme iltaa Mallacotassa BBQ:n parissa, ja vierailimme myös paikallisessa pubissa. Baarissa saimme osaksemme huvittuneita katseita, kun pöllähdimme sisään teltan ja muiden retkeilyvarusteidemme kanssa.

Kolmantena päivänä matka jatkui varhain kohti Phillip Islandia. Tätä olimme odottaneet! Tai oikeastaan olimme odottaneet näkevämme siellä pikku pingviinejä! Päätimmekin, ettemme lähde saarelta ennen, kun näemme pingviinit! :D Phillip Islandilla oli NIIIN kylmä! Hytisimme villasukat jalassa ja tuulitakki päällä. Jouduimme ottamaan mukaan fleecehuovat, että selviydyimme hengissä saarella.


Pingviinien näkemisestä piti maksaa 20 dollaria. Menimme katsomoon hyvissä ajoin. Kyllä: KATSOMOON. Pingviinejä varten oli rakennettu jäähallin kokoinen halli ja katsomot! Sisällä myytiin popcornia, jota sai sitten mussuttaa samalla, kun katsoo pingviinien taaperrusta. Kyllä... Lievästi sanottuna outoa... 

Ensiksi näimme mahtavan auringonlaskun aivan upealla rannalla. Valitettavasti tästä ei ole kuitenkaan kuvamateriaalia, koska kuvaaminen oli kiellettyä. Meillä ei myoskään ole kuvia pinguista samasta syystä. Auringon laskettua pinguja alkoi surffata aaltojen mukana kohti beachia rykelmittäin! Tämä oli niin hauska näky! Pienen pieniä pinguja joka puolella. Ne ovat oikeasti NIIN pieniä - noin 30 cm! Alla on kuva, jonka loysin googlettamalla. Taitaapa ollakin samalta rannalta, missä olimme. 

Lähde: http://www.australiantraveller.com/wp-content/uploads/2012/10/035-Phillip-Island-Penguins.jpg
Vinkkinä vielä loppuun, että jos haluaa säästää rahaa, pingut voi pongata ilmaiseksi Melbournessa St Kildassa. Kuulimme tästä vasta, kun saavuimme Melbourneen. Ranta ja auringonlasku Phillip Islandilla oli kuitenkin upea, joten ei kaduta!

Kun olimme ihastelleet pingviinien taapertamista tarpeeksi kauan, päätimme lähteä suuntaamaan kohti leirintäaluetta, josta ajattelimme ostaa telttapaikan ja selviytyä vielä toisen hyytävän yön ulkona... Ja voi luoja, että olikin kylmä. Meillä oli kaikki mahdolliset vaatteet päällämme ja fleecehuovat päällä, mutta silti värisimme koko yön... Noh tulipahan sekin koettua. Aamulla aikaisin, kun astuimme ulos teltasta, ruoho oli kuurassa. Hah. Tervetuloa lämpimään Australiaan pakoon Suomen kylmyyttä! :D Olen niin onnellinen, että pakkasin mukaan villasukat ihmisten irvailuista huolimatta.

Maksettiin tosiaan tällä kertaa vain kahden ihmisen telttailusta. Mieleen painui keskustelumme leirintäalueen työntekijän kanssa:

"Millainen auto teillä on?"
"Ei ole autoa"
"Okei, no, keittiö on auki vielä puol tuntia, käykää iltapalalla"
"Ei meillä oo ruokaa."
"Noh makuupusseihin vaa ja nukkumaa!"
"Ei oo makuupusseja.."
"Hyvänen aika. Sinne ei sit saa tehä tulta"
"No ei olis kyllä tulitikkujakaa."
"Jaa. Noh ettikää taskulamput, siellä on pimeetä!"
"Ei oo taskulamppuja, meillä on yks kännykkä.."
"Voi ei. Älkää menkö uimaan. Good luck."

Että tälläistä pummeilua tällä kertaa backpackerina Ausseissa... hah.

Aamulla matkamme jatkui Melbourneen! Jee, vihdoin näämme paljon puhutun Melbournen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti